hoe wij te werk gaan

Hoe gaan wij als bouwbedrijf De Bouweik aan het werk.


Het begint allemaal met een belletje of een bezoek in onze werkplaats in IJzendijke. Hier hebben wij verschillende ontwerpen uitgewerkt staan op de boerderij om een goed beeld te krijgen van de diverse mogelijkheden.
Vervolgens gaan we met elkaar aan tafel zitten om te bespreken wat de wensen van de klant zijn. Denk bijvoorbeeld aan de grootte, de functies, welke houtsoort en wat de omvang van de opdracht wordt.

Alle wensen van de klant worden verwerkt in een ruwe schets met een bijpassende prijsopgave. Als alle gezichten dezelfde kant op staan gaan wij aan het werk met een detail ontwerp. Hiervoor maken wij een 3D model van uw veranda of bijgebouw.

Uit dit model volgt een definitieve offerte waarin alle werkzaamheden en kosten staan beschreven.

 

Na akkoord op de offerte starten wij met de werkzaamheden. Deze starten bij ons in de werkplaats.

Er wordt gestart met het zagen van overmaatse balken uit de voorraad van bomen die wij hebben liggen. Na het zagen worden de balken voor twee maanden opgeslagen in onze droogloods.

Na de twee maanden worden de balken opnieuw gezaagd zodat ze aan de gewenste maatvoering voldoen. Vervolgens worden de balken aan vier zijdes geschaafd, zodat de ruwe afdruk van het zaagblad van de betreffende balk is verdwenen en ze een glad oppervlak hebben.

 

De balken worden vervolgens in onze CNC machine geladen. Deze machine voorziet de balk van de gewenste inkepingen en zorgt ervoor dat alles binnen de correcte toleranties valt. Door het gebruik van een CNC gestuurde frees wordt alles binnen de millimeter bewerkt.

Na het frezen worden de balken handmatig nabewerkt. Denk hierbij aan het opschuren, het aanbrengen van facet kanten en het behandelen tegen vocht intrede.

De balken worden gesorteerd en op volgorde gestapeld, vervolgens wordt het geheel klaar gemaakt voor transport en zijn we klaar voor de start van de bouw bij u op locatie.

 

 

 

 

 

Share